Tämä ravitseva kaurarieska on nopea ja helppo tehdä. Se on gluteeniton, kaurassa ei ole gluteenia ja se erittäin ravitseva; kaura on ravintorikkaimpoia viljoja ja se tekee hyvää sydämelle, vatsalle, suolistolle ja hermostolle. Oliiviöljy on hyvä sydämelle ja iholle. Himalajasuolasta saat paljon mineraaleja.

Tarvitset

2 dl vettä

1 tl himalajasuolaa

2 dl kaurahiutaleita

1 dl kaurajauhoja

1 rkl oliiviölyjä

 

Laita ainekset kulhoon ja sekoita ne haarukalla. Kaada taikina pellille, jolla on leivinpaperi. Taputtele taikinan päälle kaurajauhoja ja levitä se käsin tasaisesti pellille. Vedä veitsellä sopivan kokoiset palaset ja pistele pintaan haarukalla.

Kuvassa rieskataikina on menossa uuniin.

Paista 200 asteessa 10-15 min. Jos haluat rieskasta rapean, niin sammuta uuni, kun se on melkein kypsä ja anna olla uunissa kunnes se on rapea.

Laita haluamasi päällys rieskalle ja nauti. Kuvassa on valkosipuli tuorejuustolevitettä, tomaatteja ja persiljaa. Jos haluat enemmän makuja, niin lisää siemeniä tai yrttejä taikinaan.