Marjapiirakka on terveellinen ja herkullinen tapa syödä paljon marjoja. joissa on paljon kehoasi ravitsevia vitamiinejä. Kaurajauho on gluteeniton ja hermostoa vahvistava aines. Oliiviöljyssä on hyviä rasvoija ja Q10, joka on hyvä sydämelle. Kanamuna on vitamiinipommi, joten nauti piirakasta hyvällä omalla tunnolla.

Tee näin

Laita piirakkavuokaan

  • 1 muna
  • 2 rkl Agavesiirappia
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl vettä
  • n. 2 dl kaurajauhoja
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • (ripaus himalajasuolaa)

Sekoita ainekset haarukalla keskenään ja taputtele taikina vuokaan. Lisää päälle 1 pieni pakastepussi mustikoita ja 1 pieni pakastepussi vadelmia. Ripottele marjojen päälle Agavesiirapia pehmentämään makua (Agavesiirappi on aika makeaa).  Vaihtoehtoisesti voit tehdä makeutuksen myös niin, että laitat n. 3 rkl Agavesiirappia taikinaan ja et makeuta ollenkaan marjoja (maistele ja löydä itsellesi sopuva makeus, huomio, että vaniljakastike on myös makea.) Laita uuniin 200 asteeseen n. 20 min.

Nauti vaniljakastikkeen kera (esim. kauravaniljakastike).